Alltid like bra

Hei! 

Vet ikke hvordan jeg skal starte eller slutte, men det får blir som det blir. Dette inlegget skal ikke handle om hverdagen min eller noe som helst. Rett og slutt dagens samfunn og jeg må få ut litt tanker om ting! Og alt det tullet med at ikke alle er bra nokk og like mye verdt, for det er alle! Viss det er mye skrivefeil, så unnskyld! Har mye skrivefeil, men det får bare være. Nå er snart 2013 over, så få skrive litt om hvordan året har vært. Både for meg og samfunnet. Detter er bare mine meninger, kan hende alt er feil for deg. Vi har alle forskjellig syn på ting. 

Alle håpte på at 2013 skulle bli verdens beste år. For noen ble det det, for andre ikke. Dagens samfunn ble mye værre en tidligere. Kroppspresset ble mye hardere. Jenter og gutter nede i 9-11-års alderen begynte å trene. Folk som veide over 60kg var tunge og stygge. Det er helt feil! Du trenger ikke være 50kg, ha six-pack og masse muskler. Uansett hvordan kroppen din er, så er du nydelig. En ting vi ikke må glemme! Vi er født med forskjellige kropper! Jeg har naturlige store lår. Før hatet jeg det. Tilslutt innså jeg, at det er sånn jeg er. Det er sånn jeg er bygd opp. Det er ikke alle som kan trene seg syltynn. Kroppen vår er byggd opp på forkjellige måter. Vi må bare respektere oss selv. Vi må begyne å tenke ''det er sånn jeg er. Jeg må slutte å se på alle andre.'' Alle er like pene uansett i mine øyne, og det vil de altid være. Slutt å tren folkens, om dere ikke vil. Ikke la dere presses av andre og samfunnet. Tren om du vil, og om du ikke vil, la vær. Og hvor mye du veier, har ikke noe med om du er tykk eller tynn! Noen har tung beinbyggning, mye muskler osv som kan gjøre de tyngre. Selv om du veier mye, trenger du ikke være tykk. 

Og dette med utsende! Herregud! Skjønner meg ærligtalt ikke på det! Her jeg bor, bruker nesten ingen av jenten på skolen min sminke. Vi hadde syntes det hadde vært unaturlig om jentene her gikk rundt med mye sminke. Det er sånn det nesten altid har vært her. Vi syntes vi er penest uten. Og vi er komfortable med det. Mens viss du ser i Oslo f.eksempel bruker neste alle jentene der sminke. Jeg syntes de er pene med det, og for all del respekt. De må jo få sminke seg hvor mye de vill. Det er ikke min business. Jeg bryr meg ikke om hvordan sminke de bruker. men det jeg skulle fram til var; hvorfor bryr folk seg om hvordan sminke andre bruker? Hvis noen vil bruke mye, la de gjøre det. Hvis noen ikke vil bruke, la de gjøre det. Ikke bland dere opp i hva alle andre bruker. Noe jeg aldri ha skjønt meg på, og aldri vill skjønne meg på; hvis ei jente bruker mye sminke blir hun kalt hore. Seriøst? Hvor er logiken? Ingen steder. Til dere som ikke vet hva hore er, det er ein som står på gata å selger seg. Tror neppe hun vill det, men hun er nøtt. Så alle sammen! SLUTT Å BRUK ORDET HORE!

Det samme problemet er med klær. De som viser litt hud på et bilde blir kalt horer. Hvor i alle verden ser dere hore i dem!? Herregud! Jeg skjønner ingen ting! Blir forvirret. Blir lei meg. Det var ikke sånn før. Hvor blir det av den ''normale'' verden?! Sånn det var før? Da folk kunne gå i hva de ville, uten at noen sa noe på sekundet. Da vi kunne være oss selv, uten å bli kalt horer. Der alle kunne ta på deg hva de ville uten å tenke ''Shit, sånn kan jeg ikke gå''. Der vi kunne være oss selv, blandt alle andre. 

Selvskading og selvmordstanker.  Det er ikke så mange som vet det enda, men jeg er sykt imot mobbing! Hater det over alt på jord! Det skulle aldri vært oppfunnet. Hvert år tar jenter og gutter livet sitt på grunn av mobbing. Helt vanlige uskyldige mennesker blir mobbet for de teitese ting! Herregud! La vær! Slutt å mobb andre. Folk som skriver om ''historien'' sin på nette er sterke! Ikke oppmerksomhetssyke! Er det så vannskelig å forstå? Når man skriver historien sin til ''andre'' og får fine tilbake meldinger, blir ting faktisk bedre. Og selvskading er på ingen måter oppmerksomhetsykt! Dere som ikke har selvskadet dere, kan drite i å skrive at det er oppmerksomhetsykt! For dere vet ikke hvordan det virkelig er. Jeg har vert der selv, så jeg vet hva jeg snakker om. Selvskading kommer av en grunn. Ikke av oppmerksomhet. De som selvskader seg har det så vondt på innsiden, at de må få det ut. Da funker selvskading en liten stund. Men tilslutt blir det verre og verre. Da må man bare stoppe og finn på noe annet. Og ikke alle som selvskader seg vill dø. Andre gjør det om rop på hjelp. De klarer ikke si ifra, så de gjør noe annet for å få hjelp. Ett tegn på hjelp. Jeg har ingen ting imot folk som selvskader seg. Jeg vet hvor vondt man kan ha det og hvor mye selvksading faktisk kan hjelpe. Og ja det finnes folk som gjør det for oppmerksom het...men ikke døm alle for det! Du vet aldri om de gjør det for oppmerksomhet eller ikke. Så hold kjeft! Vær så snill, ikke bland dere opp i hvorfor andre selvskader seg! Vil de ikke si det, så la de være. Vent til dem sier det når de vil. Og selvmordstanker er det mange som har, ja. Noen skriver om det på nettet, og de er ikke oppmerksomhetssyke! Når noen prøver selvmord, men misslykkes, blir de kalt oppmerksomhetssyke. Men om de lykkes sener, sier hateren ''det var trist, du vil bli dypt savnet''. Hvor er logiken? Først hate så være snill? Nei! Slutt å hate på alle andre! Viss du har så mye imot noen, slutt å se på de, snakk med de og la de leve sitt liv, mens du lever ditt. Hva andre gjør og ikke gjør, har ikke noe med deg å gjøre! 

Jeg personlig gleder meg ikke til 2014...tror alt kroppspresset og skjønnhetspresset vill bli mye verre. 2013 håpte jeg skulle blir verdens beste år! Men sånn ble det ikke... Året mitt startet med mye gråting og vondte stunder. Faktisk rett etter nyttårsaften. Gikk inn i det nye året med gråting. Noe jeg ikke håpet på, men sånn ble det. Er enda mange av vennene mine som ikke vet hvorfor jeg gråter. Men det er en annen sak. Kan kanskje skrive ''Historien min'' i ett annet innlegg om noen vil. Ikke det at jeg vill så mye, men hva gjør ma ikke for leserne sine. Skulle gjerne skrevet så mye mer om alt over, men det har jeg ikke tid til.. Ble litt sent. 

Poenget med innlegget var å få ut litt tanker om ting. Vise verden at ikke alt handler om utsende, kropp og skjønnhet. Uten at dere vet det, sitter det jente å gutter inne hver dag og gråter. Det gråter fordi de ikke  er bra nokk. Fordi kroppspresset er så stort. Fordi dem ikke er så populær som andre. Fordi dem er/ser annderledenes. Slutt med alt dette tullet. Alle er bra nok. Du har kanskje gjort verdens største feil, men du er fortsatt like mye verdt. Uansett hvor slem en person er, så er h*n like mye verdt som alle andre!

Hvert år tar jenter og gutter livet sitt, fordi folk mobber dem pga utsende. Har du noen gang tenkt på at det kunne vært deg? At det var du som sto der alene og ikke viste hvorfor du var hatet. Folk slengte dritt til deg hver dag og du ante ikke hvorfor. Det er sårende. Håper dere alle sammen begynner å tenke og vis dere ser noen som blir mobbet, går å si ifra! Stopp det! Dere kan være med på å gjøre verden bedre. 

 

Hva tenker dere om innlegget?


 



5 kommentarer

Jørgen Johan Pettersen

17.12.2013 kl.23:21

Nydelige Ord Regine..♥

Husk eg e alltid hær før dæ når du træng dæ førr du va dær før me når e trænkt dæ mæst!♥♥

Thea

18.12.2013 kl.15:05

Du har skjønt nokka, sku ønske dæ va fleire som har forstått det! Stolt av deg Regine! <3

Regine Alida

18.12.2013 kl.15:16

Thea: <3<3

Christina

18.12.2013 kl.17:22

''Ælsk dem når dem fortjen det minst, for det e da dem treng det mest!'' Utroli bra skreve, Regine! Verden e sjuk rett og slett, å e syns du fikk fram budskape utroli godt! Du e vakker på utsia å inn, uansett ka andre sku sei om deg!

HeddaSB

02.01.2014 kl.14:29

Oj, Regine. Du e så flenk te å skriv. Det her innlegget dett va så bra, og du fekk ut det du treng å sei. E håpa at andre forstår det her.

<3

Skriv en ny kommentar




Hei! Velkommen til min blogg! Jeg heter Regine Alida Viken Klausmark og kommer fra et lite sted kalt Vevelstad. På bloggen min finner du ikke noe mer interesangt enn hverdagen min og andre ting som faller meg inn. Bildene mine er tatt med Nikon D3100. Håper du liker bloggen min, legg gjerne igjen en kommentar!




hits